top of page
Ara
  • neysseno

Çardağın 3 ayağından biri kısaymış.. Meğer zaten kısa bacağın pekte bir anlamı yokmuş..


Bu gibi durumlarda malzemenin dik durabilmesi için 3 bacağında eşit ve dengede olması beklenir. Ancak matematik mantıkla birleşince güzeldir. Çünkü görürsün ki, diğer 2 bacak sağlamsa eğer, 3. bacak sadece şeklen hayatını sürdürür. Kısa bir süre sonra insanlar kısa olana değil sağlam olan bacaklara odaklanır. 3.olanda sadece "kısa bacak" olarak kalır.

Çünkü çardağı tutan sağlam olan, yere tam basabilen diğer bacaklardır.

...

Hayatta böyledir.

Etrafında bir bacağı diğerinden kısa kalan çokça şey görürsün. Ancak onlara odaklanmazsın. Çünkü o kısa bacaklarımız tıpkı burada olduğu gibi bizim hayatlarımızda da sadece şeklen vardır. Süs bitkisi gibi düşünebilirsiniz. Ve o da lazımdır. Bu kısa bacaklara en çok ne olur biliyor musunuz, en çok zamanı geldiğinde bazı bazı boyaları eskidikçe falan diğer 2 sağlam olan bacağı boyadığın için; onlar hatırına onu da boyarsın işte. O da sırf sırıtmasın diye. Olacağı odur.

...

Hep yedek ve hızlı çözümleri olur bu kısa bacakların. Mesela mutlaka denk gelmiştir size de. Evde ders çalışmaya hazırlanırsın, masaya bir oturursun ayaklardan biri kısa.. Huzursuz eder sinir bozar kısa bir süre. Ama hemen hızlıca eline bir karton alıp ya da bir yerden kopardığın bir kaç parça kağıt ile diğer 3 bacağa eşitlersin onu. O bacak da uzadım sanar, mutlu olur.. :) Şeklen oradadır evet, ama işlevini ancak desteklenebilirse yerine getirebilecektir.

Zaten ders çalışmaktan ya da o zevkten vazgeçecek halin yoktu ya.. Velhasıl sanılanın aksine diğer bacaklar sağlam olduğunda kısa bacağın hiç bir sorunu sıkıntısı olamaz sana. Dedim ya hep bir çözümü ve alternatifi vardır.

...

Hayatlarımızda aslında nasılda her yerde var değil mi bu kısa bacaklar.. Süs bitkisiz hayat olur mu zaten. Bırakın dursunlar durdukları yerde. Siz sağlam olan bacaklarınıza odaklanın. Eksik olana, kısa kalana takılı kalmayın. Kısa bacağın doğası yaşam alanı bu çünkü mecburlar desteklenmeye, mecburlar bir yere yaslanmaya dayanmaya.

Hatta bu durumu fakültatif mutualist bir yaşam gibi bile düşünebilirsiniz. Biliyorsunuz Organizmalar birçok önemli nedenden dolayı mutualist-simbiyonik bir ilişki içinde yaşarlar. Yani düzen böyle doğa böyle.. Bırak dursunlar seninkiler de..


Syg,


Antika Ayna

27 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page