top of page
Ara
  • neysseno

"BAZISI RAFLARIMIZ"

İşten çıktım zaten son zamanlarda yapabildiğim en iyi şey çalışmak.. Çok çalışmak.. Sanırım çoğu zaman böyleydim zaten. Etrafımda çoğu insan şikayetçidir bu durumdan ama anlamıyorlar.. Yapabileceğim daha iyi bir alternatif yok inanın.. Duramadım geldiğim gibi çıktım evden… Arabaya atladığım gibi de radyomu açtım… Bugün böyle farklı bir nefes alışa ihtiyacım var işte.

Çalan şarkıya bak “yıllar sonra bir gün beni anarsan kulakların değil kalbin çınlasın.. Ardından bakıp da öylece kalan gözlerimde dolmuş iki damlasın..” Ve sen beni ömrünce unutamazsın…


Hadi sevgili okur… Bu paragrafı okurken açıp dinle sen de.. Bakalım kimler takılacak kalbinin raflarına… İlla bir sevgili değil ya; seni özleyen annen, kalbini kırdığın bir dostun, karşılıksız aşkın.. Her kim varsa o raftan bir alın bakalım.. Tozlu mu sayfaları? Yoksa her gün üstünü silip silip okuyup kapatıp sakladıklarınızdan mı?

Yaktıklarınız mı? Külleri kalır elbet..


Benim raflarım doldu sevgili okur.. Doldukça nefes alışlarım zorlaşıyor inan.. İnsan eleme yetim iyi gibi görünse de o, hep yiğitlikten. Yoksa kalıyor hepsi sol yanımda. Unuttum dediğim her şey ve herkes o rafta bir yerlerde işte. Bazısı özleniyor hep hatırlamak istiyorsun ama o kadar… Bazısı var dokunmadan sevmek zorundasın, kokusu yok hissi sıfır… Bazısı gittiği yerden dönmeyecek; ve yağan yağmur sonrası toprak kokusu ile sızlatıyor burnunun direğini.. Bazısı yanı başında yetemiyorsun.. Bazısı aileden atsan atamıyor satsan satamıyorsun. Ya da bazısı var bir akşam yemeği parasına bitmiş kardeş dediği arkadaşlığı..

Anlamıyorsun sevgili okur. Çünkü bazısı var sondasın. Artık yapacak hiçbir şeyin kalmadığı halde istedikçe istiyor bitmiyor isteme rahatlığı.

Haksızlık yok elbette bazısı da var güller açtırır yollarında. Kuşlar uçurur kalbinden ayak parmaklarına... En kıymetlilerimiz… Öpüp baş üstünde taşıdıklarımız… Rafların en ulaşılabilir yerlerine koyun onları işte. Çünkü Onların hatırına dönüyor dünyamız.

İnanıyorum..

Bizi düşüren düştüğümüz yerden kaldıran, tökezleten sonrasında koşmamızı sağlayan siz hepiniz. Vallahi de billahi de iyi ki varsınız. Bazılarınız durun durduğunuz yerde de; bazılarınızda var ya hani keşke sonsuz olsanız.

Bazısı Raflarınıza Dünyanıza iyi Bakınız Sevgili okur. Hepsi için şükrederek kimini yukarı kimini göz hizanıza saklayınız. Yakmak bir şey değil,Toz almak önemlidir. Atlamayınız.

....


BAZISI RAFLARIMIZ

Yaşıma denk değil kitaplığımdaki hikâyeler Az mı çok mu değil de… Sayısına bakmaksızın; Bazısı var yükü çok ağır Bazısının yüreği sağır. Bazısı sığ... Bazısı var ki okudukça dipsiz kuyu..Bir bakarsın Yusuf bulmuş Züleyha’sını Bazısı bir sahafta bulduğun tek baskı; öyle kıymetli. Bazısının adı baba’dır anne’dir..

Buram buram özlem kokar kalp safı..

Bilirim;

yaş ilerledikçe dolup taşıyor raflarımız

Bazısı küfür, bazısı hep teşekkür…


Syg,

Antika Ayna

16 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page